22.02

, Kl. 22:02 |
Nej, nu säger jag godnatt till er alla. Klockan är ju faktiskt snart tio så tänkte lägga mig tidigt (tidigare) idag! Det är så sjukt jobbigt att gå upp när man bara sovit typ 5 timmar... somnade som en stock på bussen till skolan innan i morse haha. Nickade till flera gånger, ni vet när man somnat sittandes o huvudet håller på att falla åt ena sidan så rycker man till lite yrvaket? Var glad över att det inte var så många på bussen, hade varit ganska pinsamt annars :$

Nej.. godnatt! :*



naked girl and other drawings

, Kl. 20:17 |
Hittade precis mina gamla målningar från 9:an haha! Var faktiskt lite kul att kolla igenom det & bestämde mig för att visa upp några teckningar här i bloggen :)

- Alla fick i uppgift att rita en naken tjej & såhär blev min. Kommer ihåg att jag blev lite småmobbad för att jag gjorde så stort mellanrum mellan benen på henne haha och nu när jag ser tillbaka så förstår jag lite vad de menade ;) men men, hon får ha chickenlegs!



- Kommer inte riktigt ihåg uppgiften men här har jag i alla fall målat av ett av The Killers albumomslag. Är faktiskt riktigt nöjd med denna!!


- Detaljer!


- Uppgift: Att måla av tre målningar från en känd person. Jag fick Johannes Vermeer.


- Flickan med pärlörhänget!


- Detaljer!


- Girl with red hat


- Detaljer!


- Ingen aning om vad denna målning heter haha.


- Detaljer!


- Bara två random bilder jag ritade av!


Alla teckningar är målade med vattenfärg (förutom de två sista).


♥ mat ♥

, Kl. 17:26 |
Bilder från olika tillfällen som jag har tagit under sommarens gång, nom nom! Älskar verkligen sommarmaten - allt blir så mycket flottare och tillpiffat, eller hur?

Är helt galet hungrig just nu så ska gå upp och äta något... kanske en hel elefant?!





















Krishantering - do it right!

, Kl. 11:29 |
Har precis haft mediakommunikation B nu - ganska kul ändå faktiskt! Suttit och kollat på olika varumärken som failar vid krishantering och en som hanterar det riktigt bra. Fick sedan i uppgift att göra om dialogerna till det bättre vilket gick ganska bra.

BP failar


Kungen failar


Letterman äger


Lite kul också att vår lärare lägger ut uppgifterna på facebook för att han inte förstår sig på det nya systemet vi har fått haha!



och sen kommer detta upp när man försöker arbeta...



Gosigt

, Kl. 05:53 |
Eftersom jag frös så sjukt mycket igår så blir det faktiskt lite varmare kläder idag (dock ska det vara 2 grader varmare idag, men ändå) plus min halsduk faktiskt. Har saknat den liiiiiite. Dock blir det nog lite too much med vantar hehe ;)

Bild från i våras.


Vädret @ Sverige

, Kl. 05:50 |








Glömde nästan...

, Kl. 22:18 |
Detta har nog varit det jag längtat mest efter att få göra då jag tagit bort min tandställning. De som känner mig väl har nog hört mig säga "jag längtar efter att få hugga in i ett äppel!" några gånger... haha, och nu har jag gjort det! Underbart ♥

Fula bilder och jag känner mig helt skabbig men det fixar nog duschen till (haha nej, har fortfarande inte gått dit... jag är omöjlig!)






Oh no...

, Kl. 21:42 |
Några bilder jag tog i skolan idag & nu ikväll fick för mig att redigera lite, av ren uttråkheeeet. Nu blir det duschen för min del & sedan gosa ner mig i sängen. Imorgon kommer Lovisa tillbaka till skolan! ♥









Snurrelisnurr i bollen!

, Kl. 19:04 |
Helt rastlös!!!!!! Man blir ju helt snurrig i huvudet om man kommer hem tidigare från skolan (om man inte har något speciellt planeratt att göra). Jag bara snurrar runder i huset hit & dit, tittar på lite Friends (ooops, jag skrev det igen Disa!), äter... ja, och bara ehhhhhhhhh, vet inte vad jag ska hitta på för det finns inte så mycket att göra. Ellen pluggar och mamma och Albin har somnat i soffan med popcornsskålen hahaha.

Sitter här i jogging o myser (för stunden)... nej, lite mer Friends-avsnitt kanske?!



Mina tänder - då & nu

, Kl. 16:21 |
Har suttit och letat upp lite före-bilder på mina tänder, vilket inte har varit lätt! Det är ju trots allt 2,5 år sedan jag fick den ditsatt och tja, bildkvalitén på bilder från den tiden var väl kanske inte den bästa haha. Hittade ändå några jag tyckte att jag kunde slänga upp ;)

För er som undrar vad jag har gjort: Jag har dragit ut 3 stycken tänder & sedan helt enkelt spänt rälsen en hel del gånger för att få detta resultat!

Och ja... jag vet om att jag har en überliten pussmun haha :(



och... nu!



Braceface, no more!

, Kl. 12:10 |

Kom till skolan för kanske... en halvtimme sedan?! Ska dra om en halvtimme igen haha, onödig dag att komma sent till då vi ändå inte ska göra något så de få som kom idag har nu gått hem så jag sitter här och tänker ta nästa buss istället.

Har varit hos tandregleringen en bra stund imorse och gissa vad? De tog av min tandställning! Ni anar inte hur glad jag är :D även om jag tyckte att jag liknade en liten kanin när jag först tittade mig i spegeln hahaha, men jag vänjer väl mig. Hade dessutom glömt hur lena tänder är...

Har fått två trådar fastsatte både i undre och nedre käken BAK tänderna dock som jag ska ha i ungefär ett år (känner mig som en tamhäst men jag vänjer väl mig vid det också) och på torsdag ska jag dit igen & få min avtagbara tandställning. Fick tydligen välja färg på den idag så valde genomskinlig ;)

Taddaaaaa!


Fick en tandborste :$ Fula bilder HAHA


Resultatet! (Ska leta igenom före-bilder senare!)


Och här sitter jag dock och skriver i skolan! Dags att packa ihop snart och bege sig hemåt igen.



Dagens outfit - mot tandregleringen!

, Kl. 06:30 |










Som jag längtar!

, Kl. 23:31 |
Har precis tagit en dusch nu & ska bums i säng efter detta inlägg... typiskt att jag aldrig lär mig att lägga mig i tid haha. Tackar personen som uppfann kaffet enormt mycket ♥ Undrar dock om jag ens kommer somna inatt, imorgon är dagen jag längtat efter i 2,5 år nu - iiiiiiihh! Puss på er alla så kommer jag med nya inlägg imorgon.

En bild på mig & Bine från fotostudion innan idag.


Can I still just be me, the way I am? Can I trust in my own heart, or am I just one part of some big plan?

, Kl. 21:10 |
Kom över denna låten nyss, var riktigt längesen jag hörde den! Så otroligt mysig ♥



Black and white baby

, Kl. 20:36 |












Resultat av hårfärgning

, Kl. 17:39 |
Färgade ju min systers hår igår & såhär blev det alltså:

Före färgningen


Under färgningen


Efter färgningen


Det blev alltså lite som min hårfärg fast med lite mer liv i det hela eftersom hon haft blonda slingor i sen tidigare. Snyggt i alla fall!


Bild från fotostudion

, Kl. 13:50 |

Har fotat med Bine i fotostudion nu. Bjuder på en bild så länge, har dock redigerat den i Picnik. Tycker inte om det programmet av någon anledning haha - föredrar Photoshop! Får redigera de andra bilderna hemma sen. Ska använda dem till vårt projekarbete (även om vi också tog lite flippbilder när vi ändå höll på haha) och får fota Lovisa också när hon har tillfrisknat.

Nu ska jag göra ett företagsmärke (när rasten är slut) hm, får se hur det ska gå! Hade verkligen behövt Lovisa här just nu...

Hahahaha ful!



elva och tjugotvå

, Kl. 11:22 |
Har precis haft samhällskunskap nu. Har agrumenterat i grupper och sånt med ämnena "Dödshjälp" (som vi skulle vara för) och "Källsortering" (som vi skulle vara mot). Utklassade Tobbe som f*n HAHA! Ägde ut honom så mycket att han blev utslängd från sin grupp av Emma..

Nu ska jag platta håret... och sen äta lunch och efter det fota med Bine i fotostudion, yeah! Bilden under är på mig och Bine från hösten 2010.



Weather & horoscope

, Kl. 05:38 |
Dagens väder i Sverige



Mitt personliga horoskop för dagen. Vill du kolla ditt? Klicka in här.



Veckans horoskop för tvillingarna. Vill du kolla veckans horoskop för ditt stjärntecken? Eller kanske bara dagens? Klicka in här.



Nu måste jag fixa till mig och sticka till skolan! Hörs senare! ♥


Statistik

, Kl. 21:44 |
Haha man märker ju tydligt när det är helg eller mitt i veckan på statistiken ;) Har inte så mycket tid att lägga ner på bloggandet då! Men å andra sidan så tror jag inte heller det är så många som har tid att läsa då man gärna vill spendera helgen på andra sätt än att sitta framför datorn så det jämnar väl ut sig ganska så bra ändå tror jag! Nu ska jag ta en dusch och sedan sova, skola imorgon ju! Kommer kanske upp några bilder på syrrans hårfärgning imorgon samt före & efterbilder.

Sleep tight! ♥



Papegojan Felix

, Kl. 16:50 |
Har rengjort Felix bur nu, behövdes verkligen men usch så äckligt det är! Men men, måste ju göras. Nu ska jag titta på lite Friends till och sedan blir det väl middag och efter det ska jag färga min systers hår :)

Visst är han söt?! Fast sötast är han när han burrar upp sig som en liten fluffig boll när han myser haha.






Före...


...och efter!


Ägd

, Kl. 15:07 |


Vet ni vad?

, Kl. 13:41 |
Har kravlat mig upp ur sängen nu & gjort lite frukost till mig själv! Blev lite besviken då jag insåg att osten var slut så fick nöja mig med basturökt emilskinka hehe. Nej, äta upp detta & titta på något avsnitt utav Friends? Japp! Efter det blir det att städa Felix bur (min papegoja).

MEN VET NI VAD JAG SKA GÖRA FÖRST?! Jo, jag ska döda mina två flugor som har lyckats komma in på mitt rum... inte okej!





6-årskalas med "gravidtröja"

, Kl. 01:27 |
Precis kommit hem från farmor & farfar nu. Var där tillsammans med familjen, faster samt kusin Olle som fyllde 6 år i måndags som vi firade nu ikväll. Riktigt nice faktiskt, har haft riktigt kul med många roliga konversationer och massa skratt! Ätit så mycket så jag egentligen borde ha spruckit efter hälften av det haha.

* Middag som bestod av potatisgratäng, kallrökt.... öhm, något kött och en god sallad.
* Efterrätt som bestod av gräddglass, maränger, cola & chokladsås och linser. Även grillspett med marshmallows som var doppade i choklad och strössel!
* Avslutade kvällen med ostbågar, jordnötsringar, salta pinnar och tre olika sorters chips.


Tror jag ska tvätta av sminket nu och däcka lite smått, det låter ganska frestande ;) Dessutom är jag ganska glad över att jag tog min "gravidtröja" som jag kallar den haha (eftersom man kan töja ut den hur mycket som helst...) för att slippa känna hur tröjan bara blir tightare o tightare ju mer man äter haha. Har ju fått det efter mamma att jag sväller upp då jag ätit, men det är kanske fler som har det så? I alla fall så är den köpt på Lindex på rean för kanske 3-4 år sedan och väldigt sällan använd.






Om gårdagen

, Kl. 17:37 |
Drog till Kim i Gualöv igår på fest. Lite segt och händelselöst till en början men det blev ändå en ganska rolig och chill kväll ändå faktiskt. Musik, brottning hit och dit, Pierre & Robin tatuerade in "PÖK" på handleden hahaha! och jag lagade makaroner åt halva afrika ;) Däckade några gånger sen haha och fick sedan skjuts hem till Robin & Pierre vid tretiden och sen däckade jag ganska så snabbt, svintrött! Ganska utvilad nu men känner ändå att tröttheten slog till nu efter en dusch, men men!

Nu får jag fixa till mig lite och sedna bär det av till farmor & farfar för att fira min Kusin Olles födelsedag. Ska äta mycket maaaaat, nomnom! Chips & godis och sånt gottis också haha, (var tvungen att ringa upp farfar och fråga vad de hade hemma när jag satt på bussen hem). Är det bara jag som blir helt galen i mat & kan äta nästan hur mycket som helst "dagen efter" ?



Fest!

, Kl. 18:15 |
Drar på fest nu, baj! Slänger upp denna bild också, BARA FÖR ATT JAG SAKNAR MIN BRÄNNA! Ha en trevlig fredag allihop ♥



"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"

, Kl. 15:08 |
Hemma! Slutade 11.20 men kom hem 14.30 haha. Har varit inom Ur & Penn i Hässleholm och köpt ringen jag ville ha. Slog in den för ska tydligen "glömma den" och sedan få den i julklapp enligt mamma ;) Tog sedan det försenade tåget till Kristianstad och köpte en juice (äpple, grapefrukt, druvor och granatäpple... spännande!) inne på Domus, får väl hoppas på lite fest ikväll! Behöver verkligen komma iväg.

Nu ska jag äta något litet och sedan ta en dusch eller något, puss!



Underbart!

, Kl. 10:45 |

Sitter i skolan nu, bättre sent än aldrig! Hörde från Lovisa att det redan var 6 stycken i klassen som hade fått CSN-varning så får väl fråga Wickander om en utav dem är jag. Konstigt i så fall eftersom jag anmält allt mitt... liksom ett besök hos tandregleringen, ett hos min husläkare och så var jag hemma igår, skulle det verkligen ge mig en varning?!

Aja, fick i mig en kopp kaffe nu på rasten - behövdes efter denna natten kan man väl säga. Slutar vid lunch idag dessutom vilket är underbart!

Hehe, gammal bild! Har ganska lätt för att spilla ut kaffe ;)


Två söta gamla bilder på Lovisa!



In the end, it doesn't even matter

, Kl. 06:45 |


I kept everything inside and even though I tried, it all fell apart
What it meant to me will eventually be a memory of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter


Dagens väder i Sverige!

, Kl. 05:27 |

Vädret i Hässleholm!

 

 

Vädret i Skåne!

 

Vädret i hela Sverige!



You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

, Kl. 19:31 |

 

(Ett år gamla bilder)



Städning, före & efter!

, Kl. 17:31 |
Fick ett ryck för några timmar sedan och bestämde mig för att storstäda mitt rum! Känner mig ganska så nöjd nu faktiskt haha. Jag har:

* Städat undan
* Dammsugit
* Dammat
* Torkat av lite ytor
* Ändrat om lite!
* Vädrat
* Slängt gammalt mög!

Före                                                                  Efter










Blev lite trött på att mina skor stod på golvet såhär också så jag gjorde om lite!




Skor ♥




Tog bort skorna från understa lådan i byrån och ändrade om lite i lådorna.




Hur fan tänker killar?!

, Kl. 16:22 |
Någon random skrev precis detta på msn till mig och klart jag svarar, man ska inte vara rädd för att prata med nya människor men när det visar sig vara en kåt mansgris så blir man ju lite besviken! Vadå, tror han att jag skulle vilja sätta på min cam för en helt främmande människa första gången man snackar över msn?! Hade aldrig visat mig för någon i cam om jag inte verkligen visste vem människan var och om vi alternativt hade träffats förr, det måste ju kännas bekvämt också!

Tummen ner för sånt här! (N) Tycker ni killar som läser detta kan ta åt er utifall att ni vet med er att ni gör precis på detta vis för det uppskattas inte av de flesta tjejer. Vill ni se tjejer i cam finns det hur många vuxensidor som helst, bara att välja och vraka!



Beställt!

, Kl. 11:52 |
Stannade hemma från skolan idag och sjukanmälde mig. Tänkte inte sitta en dag till i skolan med mensvärk! Har istället tagit igen lite sömn och snackat med mamma. Beställde Parkas jackan från Ellos som jag ville ha! Den kommer väl om några dagar så får hoppas att den passar, sitter på bra och är jäkligt varm :D



Försökte även beställa denna ringen (för er som följt mig från början så kollade jag på den ringen innan jag blev intresserad utav Kenza-ringen och såg nu att den är på rean för 149;- !). Men något gick inte som jag ville, den ville inte lägga sig i varukorgen så får väl tjecka in om den finns i stan eller i Hässleholm istället.



Taekwondo

, Kl. 21:17 |
Besökte stället jag skulle vilja helgjobba på & presenterade mig lite samt lämnade mina uppgifter. Tror det gick ganska bra faktiskt, det kändes så i alla fall. Han skulle ringa tillbaka nästa vecka någon gång så det är bara att hålla tummarna!

Följde med lillebror till taekwondoträningen tillsammans med mamma efteråt och tittade på alla små som kämpade tills svetten bara rann av dem hahaha! Måste nog börja öva upp min kondis alltså, hade lagt mig ner och dött efter tio minuter om jag fått göra det de gör på de träningarna... men sen går jag ju på John Bauer också haha ;)

Nej, nu blir det duschen och sedan krypa ner i sängen eftersom jag är ganska så slut nu efter denna dagen. Sov gott allihop!

De tävlar med Chirisan Taekwondo klubb i Kristianstad & här är några bilder från förstasidan!



Disa & Ellen!




Nu: Söka jobb

, Kl. 17:36 |
Har varit hemma i kaoset ett litet tag nu! Ätit kycklingnudlar och sitter nu här med en kopp kaffe, mums! Ska väl ta och borsta tänderna o fixa till hår & smink lite smått och sedan drar jag iväg med mamma för att försöka fixa jobb, får hoppas på det bästa.



Balklänningar

, Kl. 14:36 |

Har suttit och kollat igenom lite balklänningar nu med Lovisa haha, även om det är ett tag till ;) En del är ju bara to die for ♥ det är så synd att allt är så dyyyyyyrt! Men man tar ju bara studenten en gång i livet.












Lite blodprover m.m.

, Kl. 12:04 |

Var klar hos min husläkare vid lite över nio kanske och var sedan tillbaka i skolan vid lite över tio. Har snackat om både laktosen och om mina menssmärtor haha. Ska bli kallad till sjukhuset om ett tag för att ta lite prover för att se om jag verkligen är allergisk mot laktos eller om det är något annat. Har dessutom fått några tabletter utskrivna mot mina menssmärtor som jag ska hämta på fredag eller något. Får dock prova dem nästa månad då mensen bör vara borta på fredag men men, får hoppas på att de funkar!

Vägde och mätte mig också, har växt 6 mm!!! Haha tog även blodprov i armvecket och fyllde tre små rör för att kolla hur mina järnvärdet och annat är just nu. Var fyra år sedan sist och då hade väldigt låga värden...

Bilder från google.se


Min arm ser väl ut något i stil med detta just nu!



Mot Kristianstadskliniken!

, Kl. 07:12 |
Nu drar jag mig mot Kristianstadskliniken där jag har tid till min husläkare 08.20. Ska kolla upp om jag verkligen är laktosintolerant eller om det är något annat som spökar. Ska nog också rådfråga om mina hemska menssmärtor tror jag! Hörs senare ♥

En lite halväcklig bild tagen igår!



Dagens väder i Sverige!

, Kl. 06:09 |
Två bilder på vädret i Hässleholm!





En bild till er i Skåne!



...och en bild till er som bor någon annanstans i Sverige!



Spets

, Kl. 20:04 |






Död åt mens!

, Kl. 18:01 |
Fyfan vilken dag, första mensen på fyra månader nu eftersom jag hoppat över den med p-pillerna under sommaren. Har mått skitkasst och funderade på att skita i skolan redan från början men tänkte att jag fick bita ihop. Har gått sådär men har ju inte haft något annat val. Sitta i skolan med en värk som går från magen ner till knäskålarna är inte speciellt kul och koncentrationen förvärras ju en del dessutom. Skulle jag också låtit mig bli bara en smula känslosam hade jag brustit ihop. Höll nästan på att börja böla då jag stod och väntade på tåget i Hässleholm som var försenat. Hade så ont då att smärtan gått ner i hela benen och det kändes som om jag skulle spy. Ringde runt lite men ingen kunde hämta mig i stan heller så jag fick helt enkelt gå till resecentrum och vänta på bussen hem i 30 minuter. Usch, äntligen hemma.

Precis fått i mig två mackor & lite mjölk så nu ska jag krypa ner i sängen till Friends! Börjar ta de rosa p-pillerna på kartan imorgon också så slipper väl detta om 2-3 dagar vilket är skönt.

Kram på er ♥



Jag är riktigt grym i Illustrator!

, Kl. 14:43 |

Min agra gris-hund-kossa & arge grymt-grymt!

Har precis haft en lektion i Illustrator med Rasmus! Gjorde en glassstrut med kulor innan också men programmet hade stängdes ner utan att jag hade hunnit spara men äsch, tur att det bara var en övning! ;)



Sökt praktikplats: Check ✔

, Kl. 11:10 |
Har nu äntligen sänt iväg min APU-ansökan till det företag jag skulle vilja vara hos! Hade slarvat bort lappen med det jag skulle skriva innan förra veckan då jag egentligen skulle ha skickat iväg det så det blev lite fördröjt. Men bättre sent än aldrig som man säger ;)

Nu är det bara att hålla tummarna!



Vädret @ Hässleholm

, Kl. 05:49 |




Friends are like rainbows. They brighten your life when you´ve been yhrough a storm.

, Kl. 21:24 |
Är lite småseg nu efter att ha legat i sängen med laptopen i knät och tittat på några avsnitt utav Friends haha, men det är väl kanske bara positivt för då kanske jag sover gott inatt? Tror faktiskt att jag ska ta och värma en calzone nu, en aning hungrig av att inte ha ätit en riktigt middag idag. På Utmaningarnas hus fick vi bara varsin baguett... dock god men inget man blev direkt mätt på.

Ja, det finns nog inte så mycket mer att skriva faktiskt. Känner inte direkt för att blogga ikväll & såna dagar får man ju också ha. Hörs framåt ♥




My world is upside down

, Kl. 18:51 |


5/12

, Kl. 18:25 |
Har varit hemma ett tag nu. Käkat mellanmål & flummat lite med syrran! Det gick faktiskt ganska så bra på Utmaningarnas hus idag, mitt lag kom på plats 5/12 vilket imponerade mig haha. Nu hade jag tänkt poppa lite popcorn och titta på några avsnitt av Friends. Lite sådär myspysigt på en måndag :)






Godmorgon, dags för Malmööö!

, Kl. 06:07 |
Godmorgon dåva! Lite skönt med någon halvtimmes extra sovmorgon faktiskt, även om det innebär att jag får ta halv åtta-bussen in till som som är PROPPFULL! Menmen... nu får jag väl fixa till mig och sedan bär det av mot Malmö och Utmaningarnas hus. Ha en bra dag sålänge och så återkommer jag när jag är hemma igen! (Ska bli lite skönt att inte släpa runt på laptopen idag faktiskt haha).

Vädret i SKÅNE!


Bjuder på en gammal bild då jag hade långt och sönderbränt hår också!


Sockersöt!

, Kl. 23:26 |
Denna urgulliga kise får bli kvällens sista inlägg, nu måste jag sova om jag ska orka med alla utmaningar imorgon! Natti natti ♥



Kvällens låt

, Kl. 21:23 |


Dessutom... vad fan är detta för annons egentligen?! Idiotiskt.



Utmaningarnas hus

, Kl. 20:02 |
Hemma igen! Stället jag hade tänkt söka jobb på hade stängt haha, så hade tänkt sticka dit på tisdag istället. Handlade med pappa istället. Blir väl att mumsa på en gammaldags gräddbullar snart (a)

Imorgon ska jag med klassen till Utmaningarnas hus i Malmö! Var där för 1,5 år sedan också och det är typ som "Fångarna på Fortet". Man är i lag och går in i olika rum med massa olika uppgifter man ska försöka klara av. I en del kräver att man är fysiskt aktiv och i en del måste man använda hjärnan. Riktigt kul faktiskt!







Okey, here we go now!

, Kl. 17:48 |
Blev inte så mycket solande innan idag haha, kom en massa moln så tyckte inte att det var lönt om det var varmt... men men! Har precis ätit en riktigt god måltid nu och fjantat mig lite med syskonen. Nu bär det av med pappa alldeles strax för att söka jobb!

Riktigt mumsigt!


Söta vi är va?! Jag och lillebror.


15 saker en tjej alltid tänker på när hon ser en kille

, Kl. 13:00 |

 


Lite kul att det faktiskt stämmer! ;) Men det är ju faktiskt insidan som avgör, en snygg person med en taskig attityd kan helt plötsligt förvandlas från detta:

 

till detta...



Nice

, Kl. 11:45 |
Wakie wakie! Sovit riktigt skönt & känner mig riktigt pigg idag faktiskt. Ska väl snart ta och äta lite frukost och... sola? ;) Vädret ser ju riktigt bra ut och pappa försöker tvinga upp mig i poolområdet för att steka lite haha. Eller tvinga och tvinga, måste ju hinna vakna klart först!

Nice ju! Tror jag drar upp nu! Senare mot kvällen ska jag iväg och försöka fixa jobb på en restaurang, får se hur det blir med det! *Håller tummarna*



Rivalitet

, Kl. 22:15 |


Ey, Kristianstadsbitches!

, Kl. 20:44 |
Hemma från Småland nu! Stack hem till Lovisa efter skolan igår och stack sedan på fest i Ljungby på kvällen. Kanske inte världens mest lyckade kväll dock men förfesten var nice! :D Var hemma ganska tidigt, käkade makaroner och somnade sen.

Idag har vi mest slappat framför tv:n och tittat på en skräckfilm & ätit popcorn. Rekommenderar verkligen filmen!!! Den hette Insidious och är från 2010.

"Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar."



Att vara fb-nörd har äntligen lönat sig!

, Kl. 12:35 |

YEAH!! Vann hela skattjakten på skolan, helt pepp nu hahaha! :D Det var gilla-makeringarna på bilden på facebook som avgjorde det så tack alla som gillade! Priset var att alla fick varsin tialott, dock vann jag inget men skitsamma - vi vann över Bytingen (parallellklassen) och det är det som räknas ;) det var vi två som var i finalen.

Tack Jointen! ♥




Skattjakt i skolan!

, Kl. 11:32 |
Skattjakt i skolan idag, sjukt kul! Massa olika uppgifter att utföra så som t.ex.
* Göra en mänsklig pyramid
* Fota ett ägg, sko i strl. 47, tomemössa, handsprit m.m.
* Ställa upp klassen i bokstavsordning på kortast tid.
* Göra ett pappersflygplan som kan flyga minst 5 m.
* Minst 40 gillningar på en bild på facebook!

och MASSA annat! Vann dessutom på den med bilden, länkade och skrev till alla i chatten som galningar haha, kom upp i 74 eller något! ;) Alla blev nog en aning trötta på oss men vill man vinna så!

Capten Joint!


piZap Photo Editor på Facebook

, Kl. 21:06 |
Hittade en rolig app på facebook där man kan retuschera, trixa till, skapa kollage med bilder m.m. Har gjort två bilder hittills, ganska kul faktiskt.

Appen hittar ni här





Såhär går du tillväga:

1. Tryck på start!


2. Välj vad du vill göra (jag valde Make a Collage).


3. Välj nu vilken layout du vill använda dig av.


4. Nu är det bara att leka sig fram! Tryck på "add photo +" för att lägga till en bild i kollaget. Du kan välja mellan dina egna och vänners bilder samt från datorn och din webcam! Spexa till det med olika bilder, texter m.m. om du så vill - låt fantasin flöda!



Present från Bella @ Organique

, Kl. 19:28 |
Fick en försenad 18-årspresent av Bella då jag kom till stan efter skolan, tack så jättemycket! Förstår dock inte vad allt är till för haha... men det luktar jättegott i alla fall (a)









Ungdomens Nykterhetsförbund

, Kl. 14:30 |

Hm... vår lärare vill att jag & Lovisa ska försöka få ett sammarbete med UNF (Ungdomens nykteristförbund) eftersom det kan passa bra ihop med det vi vill jobba med som projekarbete (vi hade tänkt göra en statistikundersökning om ungdomars alkoholvanor) så jag in på deras hemsida och läste lite. Jag hittade detta:

Medlemslöfte
"Som medlem i UNF lovar jag att göra mitt bästa för att kämpa för ett bättre samhälle såsom det framgår i IOGT-NTO-rörelsens grundsatser och program. Därmed lovar jag att leva helnyktert, det vill säga att ej använda drycker med högre alkoholhalt än 2,25 volymprocent, ej heller narkotika eller andra gifter med berusande effekt."

Njaaaa, tror vi skiter i det va :)) Inte för att jag är någon alkoholmissbrukare men att avstå från alkoholdrycker med mer än 2,25%? Tänk på bröllop, kalas, ett glas vin till maten och fina drinkar då man är utomlands... visst det är kanske inte det bästa att dricka men det hör ändå till på något sätt och så har det varit sedan läääänge! Man lever bara en gång så varför inte njuta av den tid man har?

Nomnomnom!



Blå gojja i käften

, Kl. 13:34 |
Tillbaka i skolan nu & har ont.i.fötterna. Skulle aldrig ha tagit mina ballerina haha, har gått som en galning hela morgonen, fram & tillbaka till tandvårdshuset där jag gjorde en avgjutning av mina tänder! Hade en blå gojja i hela munnen och som sedan stelnade och fastnade i tandställningen... har fortfarande inte fått bort allt haha USCH! Gick sedan till Burger King och åt lunch för att sedan sätta mig på tågbussen till Hässleholm. 1,5 timme i skolan - lönt ;)

Nej, nu är rasten snart slut så då ska vi arbeta med övningen inför projektarbetet!


Nu drar jag till tandregleringen!

, Kl. 09:18 |


Dagens väder @ HLM

, Kl. 08:07 |
Varsågod Lovisa för nu tas ditt önskemål på allvar ;)



Gjuta av tänderna

, Kl. 22:22 |
Usch, sån tid det tar att lägga över massa filer då!! Är inte klar ännu och jag håller snart på att trilla ihop av trötthet... men jag får i alla fall sovmorgon imorgon vilket är riktigt uppskattat. Ska nämligen till tandregleringen så kommer väl till skolan efter lunchen antar jag. Ska gjuta av mina tänder då haha, ska ta bort hela tandställningen den 30:e sedan och efter det ska jag tillbaka dit den 2:e september för att sätta dit en "tandställning" (den som jag ska gjuta imorgon) som jag ska ha i 24/7 de första månaderna och sedan trappa ner till att bara ha den på natten och sedan till slut blir jag av med den också, skönt! Har två kompisar som också har fått en sådan men de har sådana fel på sina tänder att de tvingas ha den hela livet, annars kommer tänderna att bli snea & fula igen! Lite trist kanske... men men, vill man vara fin får man lida pin som man säger ;)



Lite bilder från igår

, Kl. 20:00 |
Jag satte upp Sofies hår i en knut! Ganska nöjd faktiskt, även om jag använde en heeel del klämmor för att få det som jag ville haha! ;)


Andreas är nog en aning förbryllad!


Numera kommer denna söta bild upp då jag ringer till Lovisa :):)


Linus fick lite damp på sin laptop då han kom på att han inte kom ihåg sitt lösenord till laptopen (precis som jag) och slog då lite på sin dator så att det blev myrornas krig... haha ganska coolt ändå för har bara sett detta på tv-apparater förut!


Morotkaks-cupcakes-muffins!

, Kl. 19:07 |
Har varit hemma en stund nu & ätit lite mellanmål + en utav dessa morotkaks-cupcakes-muffins! Väldigt mättande men glasyren var kanske inte den godaste... dock misslyckades mamma med den så får väl hoppas på bättre lycka nästa gång ;)







Övning inför projektarbete & lite minidamp

, Kl. 13:46 |

Sitter just nu arbetar på en övning inför projektarbetena vi ska arbeta med nu i trean. Fått ett papper med ungefär 17 exempel och ska hinna med att skriva på så många som möjligt... har hunnit EN! Vet ungefär redan vad jag vill arbeta med som projektarbete men det får bli en hemlis tills det blir aktuellt ;) Men det är något som kan vara ganska intressant att undersöka om :)



Dessutom fick jag lite problem med tangenterna då jag höll på att skriva detta inlägg så fick fråga lite desperat på facebook efter svaret... HAHA!



Skolfotogafering med dålig timing

, Kl. 11:37 |
Kul att man kom till skolan och fick reda på att det var skolfoto idag, ANDRA DAGEN, och jag såg ju inte direkt fixad ut... ångrade lite att jag inte plattade håret imorse faktiskt! Men men, får väl hoppas att fotot blev bra ändå! Tycker det att det var dålig stil av lärarna att inte informera oss om det!

Fick dessutom tillbaka våra lösenord (som ni märker eftersom jag bloggar från skolan haha) så nu kan jag äntligen använda min kära laptop igen! ♥ Måste ladda hem en massa program och lägga in alla mina bilder, filmer m.m. när jag kommer hem också eftersom ingenting finns kvar!

Har detta på mig idag! Gamla bilder dock...





Såhär går det när man inte bloggar

, Kl. 22:23 |
Right dooooown! Haha men lika gla är jag för det för trött var jag!



Lovar er bättre dagar när jag får tillbaka mitt lösenord till laptopen för orkar inte sitta och skriva ihop tidsinställda inlägg som publiceras då jag är i skolan, tror det skulle bli ganska tråkigt faktiskt ;)

Hihi då kan jag sitta såhär på rasterna och fnittra lite då jag bloggar!
HAHAHA nej men... bild tagen från idag, ska försöka få tag på de andra bilderna jag fotade med Lovisas iPhone imorgon också!



Jag kan verkligen inte...

, Kl. 21:47 |
...ta en powernap! Gick och la mig vid halv fem-fem och blev sedan väckt av lillebror en stund senare för att äta tacos. Enormt gott och är faktiskt fortfarande mätt haha. Efter det gick jag o la mig igen och NU kom min syster in och väckte mig... "visste inte att klockan var så mycket!"



Nej, nu ska jag kolla vad som har hänt på facebook de senaste timmarna och efter det ta en dusch och vet ni vad jag ska göra efter det? Någon gissning? JO, JAG SKA SOVA!



One more year to go!

, Kl. 16:21 |
Förlåt för att bloggen inte har uppdaterats men har faktiskt inte haft tillgång till någon dator. Började sista året i skolan idag som sagt & det hade varit bra faktiskt. Haft en liten minitävling i vem som kan mest om skolans regler haha, min grupp vann NÄSTAN! Haft lite genomgångar med schemat och lite apu också. Ska fixa iordning mitt cv & skriva ett personligt brev och skicka iväg till ett ställe i Kristianstad senare som vår studievägledare fixade och så får vi se vart det leder :) Hade varit kul i alla fall!

Fick dessutom tillbaka våra datorer, men vet ni vad? JAG KOMMER INTE IHÅG MITT LÖSENORD! Det problemet hade fler än jag och personen som hade hand om såna saker finns inte kvar på skolan så lärarna får ringa runt och försöka få tag på honom... vilket strul :(



Slutade efter det och när jag skulle ta mitt tåg fick jag se att det var ersatt med buss, drygt! Fick även reda på att det kommer vara så hela denna veckan, ännu mer drygt! Men aja, får väl nöja mig med att komma hem senare i en vecka. Nu ska jag ta en powernap, är så sjukt trött! Somnade nog inte förrän 3-4 inatt...


'Cause I miss it.

, Kl. 21:51 |
Tid att lägga sig nu då och ställa alarmet på 05.00 för att kunna komma i tid till skolan! Hoppas på att vi får tillbaka våra laptops också för guuuuud vad jag saknar den! Denna stationära är ju en aning seg och krånglar hela tiden, enda positiva är att den startas upp snabbare haha ;)

Nej, godnatt på er allihop! ♥



Vinterjackor

, Kl. 18:47 |



Stövletter

, Kl. 15:30 |
Sitter just nu hemma hos farmor och farfar! Åkte hit med mina nya stövletter jag köpte på H&M i fredags för att få dem lagade. Haha ja, jag köpte dem lite halvkassa ;) Nej men det hade släpt lite inuti den ena skon så farmor har limmat dit det igen. Riktigt snygga är dem och även bekväma, finns på H&M för 199;-



Haha ser ni det lilla fotot i bakgrunden? Det är jag som liten!




Nu ska jag söka på lite vinterjackor! Det är i stort sett det enda viktiga kvar att införskaffa, annars har jag nog det mesta som behövs för att kunna "överleva" haha ;)


Jaha... där sket sig mina planer!

, Kl. 13:55 |


 

Nu är ju frågan istället vad jag ska göra av denna dagen då jag fått reda på att jag måste "bluff-åka" buss imorgon haha. Menar alltså att jag måste säga något i stil med; "Hej, vi har inte fått våra busskort från skolan ännu..." och pinsamt vänta på att busschauffören ska göra en dryg min och göra en gest med handen om att man ska gå bak och sätta sig, haha!



"Någon som är vaken?:D"

, Kl. 11:59 |
Hade preciiiiis somnat igår när jag fick ett sms från Macke där det stod "Någon som är vaken?:D". Hur irriterad kan man inte bli på sånt haha? Han sa åt mig att jag skulle lära mig ha mobilen på ljudlös när jag sover men jag blev osäker på om alarmet fungerade då (blond)... vilket det gjorde så efter det kunde jag somna om igen! Har sovit riktigt skönt faktiskt, bästa på länge och det var inte lätt att stiga upp halv tolv... då jag egentligen satt klockan på halv tio HAHA. Aja, nu får det bli frukost och sedan sticka in till stan och hämta ut mitt buss & tågkort till imorgon.

Hörs senare ♥



Kvällsfunderingar

, Kl. 23:38 |
Hm, man kanske borde ha gjort något vettigt idag så man hade varit trött då klockan snart är tolv på natten? Men nää, jag är superpigg! Känner på mig att jag kommer vara dödstrött på tisdag morgon då jag på något sätt och vis ska försöka slita mig upp ur min säng klockan fem på morgonen för att åka bussar i sammanlagt 1,5 timme för att komma till skolan! Shit, busskortet! Det kan ju bli morgonens uppgift för mig. Behöver ju hämta ut det nya tåg & buss kortet för mitt sista år på gymnasiet. Mitt sista år i skolan, det känns riktigt sjukt faktiskt... både åt det positiva och negativa hållet.

Nej, nu ska jag tvätta av sminket, borsta tänderna och lite såna saker och sedan försöka sova, wish me luck! Puss & godnatt!



Flyga drake

, Kl. 19:45 |

 



"Condoms?"

, Kl. 18:19 |
Får bli att jag stannar hemma ikväll igen! Ingen som kan följa med mig på poolpartyt ikväll och tänker inte dra till Höör ensam precis! Ska kränga massa popcorn istället och ha Friendsmaraton med mig själv haha (a) Kan vara bra kanske... då skolan börjar på tisdag och jag har inte direkt vänt tillbaka på dygnet...

HAHAHA Joey! ♥




Lalala

, Kl. 15:10 |
Herrejisses vad jag sov länge idag! Camade lite och avslutade sedan kvällen med att titta på några avsnitt av Friends med syrran (som hon faktiskt tyckte var bra! *stolt*). Somnade ett tag efter att pappa och mamma kommit hem från 40-årsfesten de varit på. Pappa kom hem lagom nykter och slängde sig över oss i sängen :( Han babblade på om hur mycket sprit där hade funnits och jag bara: "Jo, det syns!" haha lite kul med berusade vuxna ;) Nej, nu måste jag käka frukost innan jag trillar ihop! Får se hur jag gör med festen ikväll också.

Vadå att detta ser gott ut?!
(Bild från google.se)


Life as we know it

, Kl. 22:39 |
Precis sett klart på en film med syrran nu & krängt en hel del vilket jag ångrar lite, ajajajaj! Men i alla fall, filmen heter "Life As We Know It" och rekommenderar den varmt! Riktigt underbar humoristisk film som får en att känna alla möjliga sorters känslor.

"Holly Berenson är en lovande matleverantör i cateringbranschen och Eric Messer är en lika lovande sportchef på en TV station. Efter en katastrofal första date är det enda de har gemensamt att de ogillar varandra samt att de båda älskar sin gemensamma guddotter, Sophie. Men när de oväntat och plötsligt blir de enda Sophie har i hela världen, måste Holly och Eric lägga sina olikheter åt sidan. De måste lära sig jonglera sina karriärsambitioner och kolliderande sociala kalendrar, så att de kan hitta en gemensam grund att stå på medan de bor under samma tak."



Kejsarens (Ellens) nya kläder

, Kl. 19:45 |
Magtröja från H&M för 199;-



Jeans från JC för 499;-


Stickad magtröja från H&M för 249;-







Fråga mig inte vad jag gör! HAHAHA.


Sporttopp från H&M för 199;-


Nej, nu blir det mys med film och massa gottegott!!


Kvällens planer (enligt min lillasyster)

, Kl. 19:05 |
*Hon-var-bara-tvungen-att-skriva-upp-det*


Mitt favoritnattlinne på! Haha :$


I ♥ MY BED


Mums!!


stary night

, Kl. 16:19 |


Ögon djupa som brunnar vars flöden är hemlighet
av samlade ögonblicks glädje
av sorger som ingen vet
Ögon vars glittrande stjärnor avslöjar spegelbild klar
spelar på skälvande strängar
fängslar och söker svar
Ögon likt flammande lågor med brinnande längtan däri
Ögon som gåtfulla källor
Ögon att drunkna i


What to do?

, Kl. 15:30 |
Är kanske inte på så speciellt bra humör idag och har tydligen huset för mig själv ikväll vilket är ganska skönt för det händer typ aldrig! Men är ju planerat att jag ska på byafesten i Önnestad ikväll så jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Är bjuden på fest imorgon också för den delen haha och vet inte riktigt hur det blir men den heller...

Hatar att bestämma för antingen blir det så att jag sticker iväg och roar mig men eftersom jag inte är på något festligt humör så kommer jag inte att ha så kul eller så blir det så att jag stannar hemma och tar det lugnt men efter ett tag ångrar jag mig... hm! Tror jag ska ta en kopp kaffe nu och sen sminka mig så får jag se hur jag gör senare!



Lite om gårdagen på Hässleholmsfestivalen

, Kl. 12:17 |
Godmorgon! Kom hem från Hässleholmsfestivalen vid lite i ett igår tror jag att det var, blev lite tidigare än planerat då vi fick skjuts istället för att åka tåg. Hade en ganska trevlig kväll, gick runt och kollade in området, Kempe & Fia red på en tjur och sedan hamnade vi i ett öltält med livemusik. Något man kanske borde tänka på är att sticka dit ett lite större gäng en annan gång men nu vet vi ju hur det var till kanske nästa år haha. Själva festivalen var faktiskt över min förväntan så det var positivt på det sättet!



Tror jag ska käka frukost nu, min mage känns gaaaanska tom! Och ta en dusch, en riktigt skön dusch för det hann jag tyvärr inte med igår så fick sticka till festivalen oduschad & med gammalt smink från morgonen HAHA fy så smutsigt det lät :D Fast fick dock håret duschat i Kempes handfat av Fia haha! Fast jag och hårtorken är dock inte bästa vänner, håret blir så konstigt av det så jag föredrar annars självtorkning men det fanns det tyvärr inte tid för igår! ;)

Hörs senare, puss!


Förfestar

, Kl. 21:18 |
Sitter just nu hemma hos Kempe i stan och förfestar med henne och Fia, blir att dra till Hässleholmsfestivalen senare! Hade en trevlig dag i stan med Tobias och Mimmi förresten. Käkade som sagt gyros och gick i lite affärer.

Provade lite löjliga hattar på H&M och jag köpte ett par boots! Vi avslutade sedan dagen på Trendie med att kissa och dricka vatten haha!



I stan!

, Kl. 12:15 |


Just nu sitter jag i stan med Mimmi & Tobias och käkar en äckligt god gyrostallrik! Jag har på mig denna klänning och min nya svarta kofta eftersom Kempe fortfarande har min skinnjacka, hm får nog hämta den snart!

(Gamla bilder, numera har jag mörkbrunt hår och det är dessutom nersläppt och plattat haha)




Hej å hå!

, Kl. 10:03 |
Uppe! Försov mig dock lite så det var bara positivt att jag ställde alarmet alldeles för tidigt haha, jag känner ju mig själv... Nej men nu får jag nog fixa till mig & sedan åka in till stan och käka gyrostallrik med Mimmi och Tobias om jag nu inte bestämmer mig för att skita i det och åka in osminkad i min gula klänning som jag insåg var alldeles för lång för att använda till vardags (och det inte såg fint ut att krynkla upp den) så jag använder den som nattlinne istället ;) Fast nä, that't not gonna happend!

Denna klänning används numera som nattlinne haha...


Välkommen på poolparty

, Kl. 21:52 |
Precis gjort klart lillebrors inbjudningskort haha. Själv tyckte jag inte alls att det blev bra men han fick ju ha det som han ville så det är väl bra att han blev nöjd i alla fall ;) Nu ska jag döda flugan som kommit in på mitt rum och sedan titta på en massa Friendsavsnitt för nu dör snart mitt internet, nighty night! ♥



Lite utav morgondagens planer

, Kl. 19:22 |
Sitter hemma hos farmor nu & har trååååkigt! Farmor ligger i sängen och läser roliga historier från en tidning medans pappa, farfar och lillebror är där nere och tittar på fotboll... I'm all alone!

Imorgon ska jag äta gyros (INTE kebab Tobias) med Mimmi och Tobias vid lunch, längtaaaar! Mums. Senare på kvällen får jag se om det blir som planerat, eller inte :) Kanske blir att tjecka in Hässleholmsfestivalen! Har aldrig varit där innan faktiskt och eftersom Hässleholm är en så förbannat tråkig stad så hoppas jag verkligen att det blir lite röj där haha.




De 3 första orden beskriver dig!

, Kl. 19:00 |

TIDSINSTÄLLT INLÄGG! (Måste ju prova det någon gång haha)

 

Litet kul test?

Tyckte dock inte att det första ordet jag hittade beskriver mig speciellt bra...

Jag fick: whore, broken & funny - HA-HA funny! Not :(



black & black

, Kl. 16:51 |
Fula bilder, men i alla fall! Nu drar jag snart till farmor på middag! Puss.





Lite chill

, Kl. 13:47 |
Precis tagit en dusch nu & lyssnar på lite chillmusik! Kan verkligen rekommendera denna lista jag är helt beroende nu haha! En bra liten blandning utav nya och gamla låtar.

Ska fixa till mig och städa undan lite smått på rummet nu och senare ikväll blir det middag hos farmor då pappa har kommit hem! Väntar även på att min kära syster ska komma hem, miss her! ♥

Så underbart störd!


Ännu en konstig dröm...

, Kl. 11:30 |
Godmorgon allihop! Lyckades faktiskt dra mig upp ur sängen 1,5 timme tidigare än vanligt, får väl försöka vända tillbaka dygnet nu innan skolan börjar på tisdag... haha för då ska jag upp FEM på morgonen :(

Hade faktiskt livliga drömmar även i natt haha. Känns som om jag inte sovit något på två-tre dagar men ändå är utvilad? Antar att det är mycket drömmar och lite djupsömn som gör det, tyvärr! Men i alla fall så var drömmen något i stil med detta;

Jag och några andra var ute och kom till en skog, inne i skogen fanns massa ladugårdsliknande hus samt småkojor. Inuti dem fanns björnar och deras ungar... vårt mål var att sno varsin unge och sedan springa snabbt ut från skogen på andra sidan utan att mammorna vaknade. Vi lyckades men på något vis så blev björnungarna till små kycklingar... och jag hade fått med mig två(!) En brun och en som var polkagrisrandig, det ni! ;) När vi kom ut från skogen var vi helt plötsligt i någon sportbyggnad där jag skulle prova att agera cheerleader.... och det gick BRA! Sen var vi ute och provade också och när vi var klara och skulle gå tillbaka så gick jag med en kille bakom mig som pratade med mig hela tiden (jag försökte bara komma därifrån för att han var så dryg) och sedan frågade han mig om jag skulle vilja gå ut med honom men då fick jag tacka nej lite snällt och skynda iväg, slut!



Måste blandat in lite saker från Friends asså, såg avnittet där Joey köper den lilla kyckligngen igår innan jag somnade samt det där Monica blir utbjuden av miljardären men sedan dissar honom för att hon inte är attraherad av honom, haha!


Photoshoptips - Lokal kontrasthöjning

, Kl. 20:26 |
Tänkte dela med mig av ett enkelt och bra retuscheringtips! Som ni ser så är originalbilden ganska så grå och helt enkelt trist men tittar ni på den retuscherade bilden så är den mer skarp, färgfull och livlig. För att göra denna förändringen så behöver man faktiskt inte göra så mycket utan det jag har gjort är följande:

Före


Efter


1. Förbättra > Autonivåer (Skift+Ctrl+L)


2. Förbättra > Autokontrast (Alt+Skift+Ctrl+L)


3. Förbättra > Automatisk färgkorrigering (Skift+Ctrl+B)


4. Förbättra > Justera ljussättning > Intensitet/Kontrast


5. Ändra hur du vill och tryck sedan på OK när du fått det som du vill.


6. Högerklicka på  bildlagret och tryck på duplicera lager.


7. Du ska nu ha det nya lagret markerat och gå in under Filter > Annat > Högpass
8. Lämpligt värde på radien varierar beroende på din bilds upplösning, men det bör vara relativt högt. Målet är att bilden ska vara grå med stora, kraftiga haloeffekter runt konturerna. Klicka OK när du har hittat ett bra värde.


9. Sätt sedan lagrets blandningsläge till mjukt ljus och se hur bildens detaljer framträder.


Klart!


Denna kontrasthöjning passar till de flesta bilder men effekten blir bäst då det är bilder med hög detaljrikedom, men även porträtt kan ofta få ett vackrare ljus med denna tekniken. En annan fördel är att både skärpan och färgerna i bilden ökas!


Red pink

, Kl. 17:57 |





20 dagar kvar & jag dör av längtan

, Kl. 16:25 |


Galen dröm?

, Kl. 13:16 |
Har varit vaken i kanske en timme nu och facebookat haha. Har drömt en heeeel del i natt, riktigt sjuka och verkliga drömmar också dessutom. Något om att jag rev upp två djupa sår på båda undersiderna på mina armar och typ... fick gräva ut massa och sen sy ihop igen haha. Sen vips var jag och några vänner på ett badhus utomlands och badade MED MINA ÖPPNA SÅR som läkte under en natt och "tydligen" läkte såna sår riktigt snabbt i saltvatten. Men saker är den att det var klorvatten i poolen, hm! Sen när vi badat klart så hade vi missat första bussen hem och det hade kostat 5000 för var och en att sova över så det var uteslutet. Det sista jag minns innan jag vaknade var att vi oroade oss för hur vi skulle kunna dricka kaffe på morgonen för att vi inte hade några kaffekoppar! HAHA ja, det var typ detta jag kommer ihåg i alla fall xD

Aja, nu ska jag käka frukost! Hörs sen.



Film & sen sova

, Kl. 21:36 |
Detta får nog bli kvällens sista inlägg då mitt internet stängs av om 10 minuter :@ Laddar ner några filmer nu i sista sekunden, kände för lite high school filmer så det fick det bli haha... såna passar i nästan alla tillfällen.

Godnatt på er :*




Anaconda 3

, Kl. 20:09 |
Har precis tittat på Anaconda 3 med mamma och lillebror. Rekommenderar dock inte den, handlingen är faktiskt ganska tråkig och likgiltlig. Dessutom ser ormen inte det minsta verklig ut haha, det var nog mer så att man skrattade åt hur dåligt gjord den var än att känna spänning och pirr i kroppen ;) Men men, nu har man sett den också och lillebror tjatar om att se 4:an någon dag också!



Ida tipsar: modegallerian.se

, Kl. 17:37 |
Kom över en grymt bra hemsida nyss & kände att jag behövde dela med mig lite! Sjukt snygga klänningar till riktigt låga priser! Nästan för låga kan man tycka? Men de har ju förstås inte bara klänningar utan andra klädesplagg, smycken, skor, smink m.m. Det är i och för sig ingen egen hemsida med egna varor utan om du klickar på t.ex. en klänning du är intresserad utav så skickas du vidare till sidan som har just den klänningen så varorna kommer från alla möjliga företag :)





Vilket fint väder vi har idag?

, Kl. 14:13 |

 

 

 

 

 

Tror jag håller mig inomhus idag (också) haha! Ska stryka åt mamma nu och tjäna lite pengar, hörs sen!



Före och efter - bloggdesign

, Kl. 12:27 |
Mindre kul att mitt internet kommer att stängas av klockan 21.54 varje kväll!!!!! Åh vad jag är trött på att leva i denna fängelsehålan... men men jag hann precis bli klar med Carolines blogg igår och såhär blev förändringen:

Före


Efter


Hennes blogg hittar ni här.


Britney Spears

, Kl. 19:39 |
Har precis ätit middag med lillebror & sitter nu och lyssnar på Britney Spears! Min stora idol då jag var liten och tycker fortfarande att hon är grym även om kanske hennes tidigare låtar är snäppet bättre. Har säkert nämnt det i bloggen innan men hade en stor del av min vägg full med posters på henne då jag var yngre haha! Klippte ut alla små artiklar om henne jag kunde hitta i tidningar också, tror till och med att de finns kvar i någon skrubb i huset...

Men men, här är en bra mix med hennes äldsta låtar! Enjoy ;)


17.20

, Kl. 17:19 |
Usch, har precis städat rummet i en timme eller två. Det såg verkligen ut som kriget. Har bäddat om i sängen och lite annat smått också men orkaaaar verkligen inte dammsuga och damma också utan tar det någon gång i framtiden (a)

Har även letat efter min försvunna ring med hittar verkligen inte den :( Jag är SÄKER på att den finns i huset... men var är ju frågan, hm! Aja, nu ska jag ta en kopp kaffe och pilla med bloggdesign.



HAHAHA så fult...

, Kl. 15:21 |
Roliga bilder jag hittade på google!





Dö fluga, DÖ!

, Kl. 12:59 |
Känner mig som ett levande lik tack vare de äckliga flugorna som hållt mig vaken hela natten! :( Dessutom stängde pappa av internet igår bara för att jävlas så jag fick inte möjlighet att göra klart Carolines blogg, mindre snällt! Får ta och göra det idag istället efter en dusch, god frukost och kaffe(!)

Hm, dessutom börjar skolan om ÅTTA dagar!! Känns helt sjukt faktiskt... fast det ska bli kul att få träffa alla igen men det är så segt att stiga upp tidigt haha! Har ju mina små problem med att försova mig som jag måste bättra mig på.



Det går bra nu.

, Kl. 21:38 |
Okej, nu har jag väl kommit en bra bit på vägen med bloggdesignen! Var lite strul med headern/bakgrunden men när jag väl fick till den så fick jag en sån kick :D Känns så bra när det blir som man vill till slut. Bara allt smått med typsnitt, padding och margin, färger och annat småfix som ska göras vid. Känner mig ovanligt seg idag dock så tror faktiskt att jag ska gå och ta mig en kopp kaffe så att jag kommer igång haha.



Your time has come and gone boy

, Kl. 18:12 |
Let's not make the same mistakes again, okay?



Har precis tittat på Jurassic Park 3 med syrran och nu ska jag göra middag till familjen, kul? Njaaaa.


10 sanningar om mig själv

, Kl. 14:04 |
1. Jag är alltid mig själv & tycker inte om folk som "spelar" någon annan för att försöka passa in.
2. Jag är 18 år och sover fortfarande med nalle.
3. Jag festar en hel del vilket kanske inte är så bra? Men man lever bara en gång så då tycker jag att man kan roa sig så mycket man kan - medans man kan!
4. Jag är rädd för att bli kär, rädd för att lämna ut mig och rädd för att bli sårad.
5. Jag är ganska dålig på att höra av mig till folk för jag vet oftast inte vad jag ska skriva så jag låter bli istället haha...
6. Jag stör mig något otroligt mycket på när en del personer skriver den glada smilisen hela tiden, alltså ":)" för den symboliserar bara falskhet för mig och skickar någon den till mig så känns det på något vis som om jag inte kan lita på personen. Själv skriver jag bara den till personer jag inte känner så bra eller när jag är riktigt, riktigt sur! Har faktiskt dissat en hel del killar för att de skriver den också... även om de är helt underbara i verkligheten haha... jag tror jag har problem?



7. Jag kan aldrig somna helt om det finns killar i närheten, t.ex. i samma rum.
8. Jag är beroende utav lypsyl och får panik då jag kommer på att jag glömt det hemma då jag är borta och liknande.
9. Facebook är mitt liv.
10. Min dröm är att bli webbdesigner. Fick MVG i webbdesignskursen i ettan och valde att läsa mer om det i tvåan men fick inte möjlighet till det då för få hade valt det så just nu går jag film istället vilket innebär att jag får ta webbdesign kurser sedan.


Vaken efter välbehövd sömn + dagens horoskop

, Kl. 13:29 |
Ooops vad jag sov länge då! Men tror det behövdes för kände fortfarande mig helt död när pappa kom in och väckte mig :D Får väl käka lite frukost och göra lite nytta här hemma, sen mer mot kvällen ska jag göra klart Carolines blogg!

Såhär ser även dagens horoskop ut för min del;
Sååå... jag borde egentligen spendera tiden med någon jag är intresserad av OCH familjen? Låter lite jobbigt det där faktiskt haha.



Photoshop, html & css

, Kl. 00:15 |
Har suttit och arbetat i Photoshop hela kvällen nu! Har blivit klar med headern till Caroline Palmér men har en del till att göra klart innan det också kan föras över till bloggen. Just nu ser den kanske inte så inbjudande ut men imorgonkväll kommer det att se helt annorlunda ut! Detta får helt enkelt bli en halvdan sneak peak ;)

Nu måste jag sova, är jäääättetrött!



Ögonbindel <3

, Kl. 18:19 |
Tillbaka från Höör nu! Sov på tillbakavägen haha, skönt! Men nöjer mig faktiskt inte med det utan hade tänkt slänga på mig lite mysiga & sköna kläder nu och sedan ta en powernap innan pizzan kommer! Ska även packa ner ett par öronproppar i min väska och påminna mig själv om att inte glömma att ta med en ögonbindel också när jag ska mot Bromöllahållet nästa gång! ;)



Lite smått om gårdagen

, Kl. 15:21 |
Hemma från Gualöv nu! Blev fest hos Freddy igår och sedan bar det av till Viby haha och sedan avslutades kvällen på Subway innan vi stack tillbaka till Freddy för att försöka sova! Ganska chill kväll förutom att jag var så j*vla hungrig innan vi kom till Subway, satt bara still och höll om magen hela tiden vi var i Viby så det var väl inte så kul... kändes som om rebenen stack in under bröstet på något vis haha.



Nu har jag fräschat till mig lite grann & väntar på att morfar ska komma hit och sedan bär det av till Höör - äntligen! Efter det ska jag spendera kvällen med att ta det lugnt och även göra en bloggdesign till en tjej :) Får se om den blir klar idag eller om jag får fortsätta med den imorgon med, det återstår att se.


Min lilla svarta

, Kl. 18:26 |
Det här med att välja kläder -.- BLIR GALEN! Har en hel garderob proppfull med massa kläder - men ändå har jag inget att ta på mig?! Någon som känner igen sig? Känns liksom som om man redan har använt allting tusen gånger och på något vis känns det så tråkigt att ta på sig samma klänning, t-shirt, kjol m.m. ÄNNU en gång... men men, jag är ju inte Paris Hilton precis ;)

Får bli detta som jag hade för ett tag sedan, har verkligen slitit på den klänningen ;)
Men snygg är den!



Glad att jag klippte av håret faktiskt... fy så slitet det var!


Såhär ser den ut! Har även mitt rosettskärp på. (Bild från google.se)


Nu blir det middag & sedan iväg!


Yeah

, Kl. 16:13 |
Finns det något bättre än att komma hem till ett tomt hus? Nej, tror inte det! Mötte upp Bine på badhuset i stan & gick sedan lite snabba ärenden i affärerna, nu blir det duschen och fixa till sig lite för att sedan ge sig iväg & festa! Behöver lite bättre sällskap just nu än vad som finns att erbjuda här hemma!



I'm blue da ba dee da ba die...

, Kl. 14:07 |
Mot stan nu & fixa lite! Är dock inte så glad som jag ser ut på bilderna, är riktigt pissed off! Är sjukt trött på folk som försöker köra hit och dit med mig! Jag anpassar mig verkligen inte till idioter.

A lot can change in a second.



Dessutom måste nog denna tunikablusen vara något av årets bästa köp, love it! Passar till det mesta och går att ha i alla väder & tillfällen.


It's Friday!

, Kl. 11:07 |
Okey, I'm up! Käka frukost & fixa till mig sen blir det av till Höör för att lämna tillbaka högtalarna, bättre sent än aldrig! Måste lämna tillbaka Bines BH på Tivolibadet också haha och sen ikväll hoppas jag på något skoj! :D

Dagens horoskop ser ut såhär:
Vill du också kolla ditt? Gå in här



Jag har att göra eller?!

, Kl. 21:44 |
5 stycken 200g Marabou Mjölkchoklad, 100 g Marabou Daim, Polka och Mjölkchoklad samt 125 g Marabou Hjärtan... och jag som nyligen börjat reagera på mjölkprodukter & tror att jag blivit laktos! Någon som vill straffa mig? Äh, skitsamma... jag ska kränga ändå ;)

Film, choklad & vatten nästa!



sun tanned

, Kl. 19:18 |

Ganska nöjd nu... typ! Tror inte att jag kommer få mer färg om jag inte åker utomlands eller något haha.

 



Lovely

, Kl. 16:16 |
Home sweet home! Nej men måste ju erkänna att det har varit väääldigt sweet  i Valje :'D solat, badat, spelat kubb, grillat, spelat kort och snackat en massa med Kempe & Fia! Har fått en hel del färg också, undebart! Även de andra två blekfisarna fick lite färg på kroppen haha ;)

Nu ska jag nog ta en dusch, tycker att jag förtjänar det faktiskt! Efter det ska jag försöka få tag på min morfar för idag måste vi köra och lämna högtalarna till Egzon i Höör!

Hörs senare!




Nu: Valje!

, Kl. 10:08 |

Fias sommarstuga i Valje bär det av till nu för lite njutning! Ganska mysigt va?

Dock är ju de två sista bilderna tagna på kvällen...

 



Besöksrekord!

, Kl. 09:16 |
Hade besöksrekord igår, lite kul! :D Haha man ser ju verkligen att jag inte har varit på hugget med bloggandet på senaste tiden också... men jag skyller på sommarlovet ;)



g'night

, Kl. 23:41 |
Har precis tittat på Jurassic Park & käkat popcorn med lillebror. Nu får jag ta och sova några timmar innan jag ska upp igen, imorgon bär det av tilll Valje tills på torsdag! ;)

Ska fortsätta att titta på de två andra Jurassic Park-filmerna när jag kommer tillbaka! Hade tänkt ha ett litet maraton även om det nu blir lite utspritt... hehe.



Poolbilder

, Kl. 20:55 |







17.00

, Kl. 17:00 |
Precis gått in nu, kom en massa moln :@ Hade tänkt duscha nu & försöka få tag på min morfar så att vi kan köra och lämna högtalarna i Höör till Egzon som var snäll och lånade ut dem till min 18-årsfest. Får dock inte tag på honom...

Har fotat en del med pappas iPhone ute vid poolen också idag så jag ska försöka lägga upp några sen ikväll också! Han har köpt en sån där vattentät ficka han stoppar i den i så att man kan ha den i vattnet, ganska coolt! Dock fungerar inte touchen under vattnet vilket var lite synd.



Smygbild på sovande systrar

, Kl. 15:03 |
HAHAHA hittade denna bilden i pappas iPhone, jag & lillasyster somnade på varande när vi satt på tåget till Köpenhamn...



Hittade även två ursöta bilder på Ninka från när familjen var ute och åkte båt!




Sol och en försvunnen ring

, Kl. 10:52 |
Nej, tyckte att det var dags att gå upp nu när det är stor sol ute ;) Ska upp och äta lite frallor som morfar kommit med och sedan ligga och steka vid poolen med familjen idag igen!



Kan förresten inte hitta min ring jag köpte i torsdags! Har ingen aning om vart den tagit vägen förutom att jag hade den med mig hem från Lovisa i fredags så den lär väl gömma sig någonstans i huset! Hoppas att jag hittar den :( Den kostade ju trots allt ändå 400;- så det är ju inte så kul om den inte dyker upp...



(Ringen visas också på bilden i headern, dock är det en kompis ring!)


Update

, Kl. 22:13 |
Har tagit en liten bloggpaus som ni säkert märkt! Har haft en hel del att göra så har inte haft tid att blogga faktiskt men jag får väl börja så smått igen! Sammanfattar mina senaste dagar såhär:

Fredagen: Vaknade upp hemma hos Lovisa och sedan åkte vi med min farmor till Höör på kvällen för att låna högtalarsystem utav en kompis.

Lördagen:
Jag hade min 18-årsfest på kvällen och hade jävligt kul faktiskt, tack alla som kom & var med! ♥ Lite synd att så många fick förhinder och andra komplikationer bara, men det var lyckat ändå! Det enda negativa var väl i stort sett att vi glömde bort att fota så har inga bilder från kvällen :(

Söndagen: Städade hela stugan efter festen, med hjälp utav min farmor. Började klockan tio på morgonen och var klara klockan två på eftermiddagen så det tog ju sin lilla tid ;) det var liksom inte alltför rent där...

Idag: Har legat i poolområdet, solat och badat hela dagen! Äntligen ska det bli bra väder några dagar!!! Handlade sedan på Konsum i Vä med pappa och lillebror, har ätit pizza för ett tag sedan och fixat med disk och tvätt.

Nu: Titta på "Tillbaka till den blå lagunen", såg "Den blå lagunen" igår. Riktigt bra filmer för att vara så gamla och de är riktigt härliga.