HOW TO MAKE RAINBOW-CUPCAKES

, Kl. 20:11 |
Hittade dessa underbara muffins på en blogg som länkades på framsidan av blogg.se för några dagar sedan. DE SER SÅ GODA UT!! Måste baka såna någon gång! Typ med ett gäng kompisar hade ju varit kul, vet att Manda hade varit på iaf, HEHE!

Detta behöver du: Muffiins 100 g smör, 3/4 dl mjölk, 1 ½ dl strösocker, 2 ägg, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 ½ dl vetemjöl. Frosting 100 g naturell philadelphiaost, 50 g rumstempererat smör, 3 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker. + Bakformar, karamellfärg (röd, gul, blå och grön) och eventuellt strössel. Dubbla recepten om du använder riktiga muffinsformar!

Gör så här: Blanda alla frosting-ingredienser i en bunke, häll i några droppar valfri karamellfärg och ställ in i kylen. Vispa sedan äggen och sockret poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör försiktigt ner dom torra ingredienserna som mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter margarin och mjölkvätskan. Tadaaa nu har du en muffins-smet och det är dags att sätta ugnen på 200°!

Nu till "moment 22". Ta fram skålar och skedar och fördela den ofärgade smeten likvärdigt. Jag använde 6 skålar och så här såg det ut när jag var färdig med färgningen och fördelningen..

 



Rosa = röd karamellfärg. Orange = gul och röd karamellfärg. Snorgrön = gul och grön karamellfärg. Blå = endast blå färg. Lila = röd och blå färg. Gul = gul färg. Var försiktig!! Hellre några få droppar från början.. Vissa färger som exempelvis grön ger mycket mer än vad man tror.

Fyll formarna försiktigt en efter en med varje färg av smeten och grädda i mitten av ugnen c:a 12 -15 minuter. Håll koll efter 10 min eftersom alla ugnar funkar olika. Om du misstänker att dom börjar bli klara så provstick med en tandpetare i en av muffinsen.. Är stickan inte smetig? Då är dina muffinsar klara!



Låt svalna och kleta på frosting samt toppa med lite strössel. På bilden ovanför är muffinsarna precis gjorda. En fördel är om dina rainbow-cupcakes får stå över natten och suga till sig vätskan ur frostingen. Slutresultatet blir mycket godare och ser mer aptitligt ut..



(Har bara kopierat rakt av från bloggen jag hittade detta på)




Kom ihåg mig?