Chokladcheesecake

, Kl. 22:24 |
Fy vad mycket tid jag spenderat i köket de senaste två dagarna haha! Men tänkte visa er chokladcheesecaken som jag gjort nu ikväll! God och mäktig blev den, dock skulle den ha stått och svalnat lite längre så får smaka den imorgon igen! ;)





Recept!

Chokladcheesecake - Cirka 12 bitar

 

Botten

250 g double chocolate chip cookies

75 g rumsvarmt smör

 

Fyllning

400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)

1 burk crème fraiche (2 dl), 34 % fett

0,5 dl starkt, ljummet kaffe

200 g mörk choklad

2 ägg

0,75 dl strösocker

 

1. Botten: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.

2. Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.

 

3. Fyllning: Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.

4. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.

5. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.

7. Servera med bär och eventuellt vispad grädde!

 

G

Åh vad gott! :)


Rebecka

Åå vad god den såg ut, ska verkligen skriva av receptet :)





Kom ihåg mig?